Sushi Story, So Many Stories

Processed with VSCO with c1 preset

Aghnia

We really want to sightseeing that afternoon. And wait, let me introduce my friend. She is the most fantastic girl that i’ve ever known since i study in Yogyakarta. No, it wasn’t an exaggerating words. She is the badass girl who made me break the rules more easily. And that day, Tuesday gonna be the second time for me, I went to her motel near to our school, it only take a few minutes from the dorm. She has her own world in her motel. And in her home sweet home of course.

Call her Aghnia who known as rider girl. She goes to everywhere by herself, on her own motorcycle. She’s not the top rank in my class, but she is the one who make the clever persons can be her—how can i say?—obey her? Nope, yeah respect her well. I don’t know either all my classmate that really have good attitude as Jogja’s Students, or Agnia herself that really bossy. She is the boss. I call her boss. Because she likes to ask, giving command some kindo that. The theory of “You dont need to be the number one in your class to be success” is applicated well in my school.

So than, this blog for the next several my writting i’ll tell you about my days, my trip, my mini-advanture with her! Yeay!

***

After making many options, and asking another firend of mine about our destinations.

“How about the Bowling Cafe?

“No! It’s expensive,”

“Well, how about Kali Milk?”

“TOO FAR, DUDE.” She said too far because she’s the one who will ride the motorcycle, she will be my driver. Haha.

“Uhmm.. What if..,”

“The wifi is suck,”

Then, i already gave all the options of the place. Now let the big boss make the decission.

“I really wanna take you to Warung Up Normal, it’s an abnormal cafe for abnormal person. But, i’ve got so little money,”

“Then, let me bill on you,”

Of course she doesnt want it.

Finally we right away went to Sushi Story.

**

For me, who already stay as a student in a boarding school in Jogja City, i still rarely know about the hang out places. For me who used to be home-based child. Hang out on the roof top of house, or the balcony in front of the bedroom is amazing enough.

So, Sushi Story. A restaurant that providing Japanesse Food. Located at Affandi Street, Condongcatur, Depok, Sleman, Special Region of Yogyakarta.  This restaurand not only serve the japanesse food, but also the decoration of the interior, and the cashier, and the chef! It has so many franchise in Indonesia, but he most welknown is here, The Sushi Story Yogyakarta. The price is quite standard so i and Aghnia, we bargain our money to buy some sushi. Though in Sushi Story, not only provide the sushi, but all the japanese menus. Ramen, tobobki, etc.

Processed with VSCO with c1 preset

You can also choose to sit outdoor or indoor, indoor? I meant behind the glass wall. And near the table of the chef. Yes, in this restaurant the desk to order food, and the the desk for the chef making the food are different.

Processed with VSCO with c1 preset

Sakao Maki and Banzai Maki, yeay!

 

Finally, i orderd Sakao Maki and Agnia ordered Banzai Maki. Two kind of sushi that has the cheapest price i think.  Oh yes, for your information, if you interested to make it, Sakao Maki made from sushi rice, bonito tempura, chopped kyuri, tsukemono carrot and papaya, nori sushi and Amzupai Sauce.  We chose to sit outdoor, with the long table and long bench. And near the table there were Sakura Trees. I believed it wasn’t real tree. But it looked so lovely. With the bird cages hung on the ceiling.

Processed with VSCO with f2 preset

And the obscurely lamps. It felt nice altough we still brought the heavy stuff (my huge backpack with dirty clothes inside, haha). And one more thing, the chef are good looking. I dont mention that they handsome. But, haha, yes. They looked well. With the ellegant uniform of Sushi Story’s emplooyees. And elegant smile. Hah, really are you kidding me?

First, i felt so shame noticed my self admiring the chef, but, it turned out that Agnia kept focus on a man with the most good-looking face. I teased her, i said “Should i interview him?” I put my naughty smile, my hand full with the cellphone and her pocket camera. She only widely opened her eyes with the mumbling voice, “What the..?! Just, DONT!” She just moved her lips with low voice.

“Then just stand and admire him from this spot. I can just ask him to take a picture together. Then we post it into instagram,”

But, Aghnia’s expression made me sit again! XD.

**

Yeah, we went home when the first rain drop came down to earth. Lucky she prepared the raincoat. And almost all the momories of her pocket camera contained the silly and unimportant short videos about our ride. Haha.

Paris Cafe-Romantic Bakery Shop

 

img-20161129-wa0014

For you who like romantic or cutie european style , this cafe really suitable for you! Its only take a few minute from Tugu Jogja by car. And just take a minute by walking from Tentrem Hotel, right at the A.M Sangaji street.

img-20161129-wa0021

While choosing the menus

This is the specific location address: Jl. A. Moh. Sangaji No.68 B, Cokrodiningratan, Jetis, Kota Yogyakarta, Daerah Istimewa Yogyakarta 55233. Maybe you need to copy paste it! XD

img-20161129-wa0032

By accentuating the paris atmosphere and minimalist interiors this Paris Cafe is actually a bakery cake and pastry shop that sells European breads. Besides, Paris Cafe also provides hot drinks and a variety of other baverage. The Cafe consists of two floors. The first floor is only contain of the bakery shop and at the lower floor terrace there are a few chairs and a sofa with letter-U.

Continue reading

Persamaan Nilai Uang dan Waktu

26361-1

Dalam konsep slipstream semakin cepat suatu objek bergerak, semakin lamban progress waktu berjalan pada objek tersebut. Analoginya seperti ini. Kalau dua orang menyedot jus sama banyak, dengan kecepatan berbeda maka akan lebih cepat habis yang lebih cepat menyedotnya. Sementara yang masih menyedot masih sisa setengah, satu lagi telah membayar jus dan naik mobil meluncur pulang. Karena waktu berjalan lambat–waktu tersisa banyak untuknya.

Mungkin bagi penggemar film Marvel disini, ada yang tahu Quick Silver? Di film x-men? Ya dia memakan waktu singkat sekali untukl menolong orang-orang ketika Xavier School terbakar. Lihat bagaimana belum ada yang berkedip dia telah menolong semuanya? Dan bagaimana tiba-tiba waktu seolah berhenti. Atau disini–menjadi sangat lambat. Ia punya sisa waktu sangat banyak untuk meminum fresh drick dan memindahkan akuarium, atau bahkan sekedar mengganggu orang yang akan berciuman. Di saat bersamaan, bara api menjalar dari ujung koridor melalap habis semua bagian gedung. Namun Quick Silver tampak sambil santai kesana-kemari.

GANTI NILAI TUKAR BARANG ANDA DENGAN SATUAN WAKTU

waktu-adalah-uang

So, gini. Bayangkan harga mobil maupun perabotan anda adalah jam, menit, dan sekon. Seberapa banyak jam atau waktu yang musti dibayarkan? Daripada meningkatkan kualitas mobil jazz honda anda bisa digfanti dengan mobil kijang yang lebih murah. Atau handphone apple anda diganti dengan handphone merk lain yang lower cost. Ipod diganti mp3 biasa. Namun, apapula hubungan itu semua dengan waktu?

Bayangkan, nominal 3000.000 seribu sama dengan sejam. Ada berapa jam yang harus anda bayar demi barang senilai 3 juta tadi? Ada 3000 JAM! ASTAGA. Berapa hari waktu kita terbuang? Untuk banting-tulang demi melunasi cicilan mobil, rumah, dan handphone. Perhari 24 jam, 3000 jam dibagi 24. Berapa harikah anda kehilangan quality-time bersama keluarga? 126 HARI! Ya ampun, perbulan 30 hari. Oke setidaknya nyaris 5 bulan, ya. Bukan waktu yang singkat hanya untuk, menyadari, betapa anda tidak bahagia. Dan mulai merindukan kebersamaan dan waktu santai anda.

Maksud saya, itulah kira-kira mengapa waktu disamakan dengan uang. Time is Money. Banyak waktu terbuang? Begitu pula uang kita. Memang kadang kita butuh goncangan untuk memulai lives your dream, or do what you love, and love what you do. 

Korupsi Waktu

kisah-tukang-gosip_zpsossb0xjh

Tuhkan, lagi-lagi aku suntuk.

Efisiensi waktuku hancur diminus dengan kegiatan rumpian yang tidak berujung. Yeah walau kata Pak Handoko Hendroyono ngobrol itu penting.

Tapi ini kelewat bosenin!

Waktu yang sudah kuestimasikan untuk menuntut ilmu terpotong hanya karena–ini. Ketidakjelasan jadwal sekolah.

Kenapa sih, aku mudah sekali merasa bosan. Apa karena itu pula aku jadi orang juga membosankan?

Aku mau mengepot waktu, licik sedikit. Longkap beberapa hari. Tau-tau hari Jum’at. Emang, kenapa ya di tiap detik hidupku cuma habis untuk sekedar membunuh waktu. Bisa gak, waktu yang bunuh aku? Biar aku gak hidup dalam kebosanan.

Aku mau hidup di masa lalu saja, bersama raga mungilku, yang belum mampu berpikir seperti ini. Biar enteng kepalaku.

Kalau orang-orang, teman-temanku gossip soal mahluk hidup, hubungan antara manusia, tempat nongkrong baru atau barang yang sedang trendy. Mungkin aku akan gosip soal mimpi. Atau bagaimana manusia bereinkarnasi. Ngobrol sama bantal kayaknya lebih asyik. Sial kan, mereka lagi-lagi masuk ke limbic.

 

Ditulis Sambil GABUT

Yasmin Sabrina

Marriage?!

gambar-kartun-muslim-muslimah-468x555

Malam makin larut.

Sementara kapasitor-kapasitor dalam otakku makin cepat bekerja.

“Aku gak pengen nikah,”

Celetuk kawan lamaku Aku tidak tahu harus bereaksi apa, namun aku sama sekali tidak kaget atau heran. Angin malam berhembus pelan dan pembicaraan kami mengalir deras seperti aliran sungai untuk arum-jeram.

Sambil menenteng sekantung es teh angkringan depan asrama, aku tergelak mendengar kesungguhan dari cara bicaranya. “Aku heran, Min, kenapa manusia harus nikah? Diperparah dengan perintah agama kita, Sunnatullah, kan. Nikah dapat pahala banyak pulak,” Aku diam. Tidak berniat membalas dengan argumen sebagai opposition team. Hanya ingin menjelaskan–bukan mendebat.

“Dan kenapa pula-,”

“Kita memiliki naluri melanjutkan keturunan?” Potongu cepat. Ia tersenyum mengiyakan.

“Kenapa, Min? Dosakah aku gak nikah?”

Karena aku bukan dari jurusan keagamaan, dan takut asal mengeluarkan statement. aku jelaskan dari sudut pandangku sebagai anak biasa, dengan logika standar,

“Kalo gak gitu, manusia punah, coy!” Ujarku simple.

“ah, biar! Kita udah over-populate kok sebenernya,” Kawanku itu, mengenakan atas mukena menyeruput es teh berkaporitnya.

Continue reading

Life is Too Short for Bad Coffees

10885332_10202237513699257_3695482301909881760_n

I and my family took around Jogja, (For Your Information now I’m already officially being a student in Yogyakarta) and our first place to hang out was a small coffee cafe in the area 0 Km close to my dorm. On the side of the road there was a traffic signs, but what unique from the signs was, it was a “One Stop Coffee” not stop or verboden. The cafe was transparent at all because the walls are made of fiber glass with full decoration of coffee beans stickers and café’s logo. In front, there was a cafe small terrace also, there was a blackboard stood up, and many coffee-quotes that written on it by colorfully chalks.

Continue reading